Кашлицата може да се появи вследствие на много фактори – вирусни

...
Кашлицата може да се появи вследствие на много фактори – вирусни
Коментари Харесай

Домашна рецепта за еликсир против кашлица

Кашлицата  може да се появи в резултат на доста фактори – вирусни и бактериални инфекции, алергии, раздразнения. Тя може да е упорита и мъчителна, и да не минава по този начин елементарно макар сиропите, които приемате за облекчаването ѝ. Понякога в природата се крият доста повече средства за облекчение на разнообразни положения, в сравнение с допускате.
Прочетете още
Медът, зехтинът и лимонът са три естествени средства, които в композиция могат да оказват помощ да облекчите мъчителната кашлица.

Как да си извършите домакински балсам срещу кашлица с тези три чудесни натурални съставки?

Ето какво ви би трябвало:
200 г мед;1 чаша свеж лимонен сок;50-60 мл зехтин екстра върджин.
Изстискайте лимони, едвам изпълнят една общоприета чаша със сока си. След това го смесете с останалите съставки и разбъркайте доста добре. Загрейте сместа на котлона на слаб огън. Разбърквайте, до момента в който се сгъсти и редуцира леко. Охладете до стайна температура. Приемайте по една супена лъжица 3 пъти дневно.

Медът  има натурални противовъзпалителни и антибактериални свойства. Той облекчава кашлицата, като понижава инфекциите в лигавицата на дихателните пътища. Това понижава недоволствата при зачервено и сопнато гърло, понижава и секретите при кашлица. А най-хубавото е, че облекчава и суха кашлица.

Зехтинът  има хидратиращи и овлажняващи свойства. Той е доста богат на мастни киселини, които повлияват позитивно имунната система и спомагат за регенерирането на инфектираните кафези.

Лимоновият сок  е доста богат на витамин С и антиоксиданти, от които имунната система има потребност, с цел да се оправи с инфекцията. Витамин С се бори с възпаленията, свободните радикали и уврежданията в клетките, като спомага за възобновяване на лигавицата при кашлица и болно гърло.

Бонус : Може да добавите джинджифил. Настърган, сок или непосредствено смучене на парче джинджифил прави чудеса с болното гърло. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР